Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про одного пораненого й одного травмованого за добу


Російські гібридні сили на позиції біля Світлодарської дуги, архівне фото
Російські гібридні сили на позиції біля Світлодарської дуги, архівне фото

У прес-центрі штабу української антитерористичної операції проти російської гібридної агресії на окупованій частині Донбасу повідомили, що протягом минулої доби, 16 лютого, внаслідок вогню противника поранений один український військовик і ще один зазнав бойової травми.

Загалом за ту добу було зафіксовано 20 прицільних обстрілів у низці місць на обох оперативних напрямках, донецькому й луганському. При цьому в районі Світлодарської дуги на луганському напрямку противник застосував і заборонене мінськими домовленостями озброєння – міномети калібру 120 міліметрів, мовиться в повідомленні.

Про можливу відповідь українських військ на ці обстріли нічого не згадано.

У незаконному збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», що за підтримки Росії захопило частину території Донецької області і визнане в Україні терористичним, заявили про 8 порушень режиму припинення вогню з боку Збройних сил України, в тому числі теж із застосуванням 120-міліметрових мінометів.

В аналогічному угрупованні «ЛНР» на Луганщині заявляють про чотири порушення з боку українських силовиків, серед того теж зі 120-міліметрових мінометів, – біля сіл, що на окупованій території прилягають до Світлодарської дуги.

Про можливі втрати серед бойовиків обидва угруповання не повідомляють.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий, новорічно-різдвяний, «режим тиші» з півночі 23 грудня 2017 року, що формально чинний досі. Він мав на меті замінити оголошений було у зв’язку з початком у вересні 2017 року навчального року «режим тиші», який не призвів до припинення обстрілів. Нинішнє нове перемир’я так само порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.

XS
SM
MD
LG