Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Британії виключила нове голосування про членство в ЄС


Тереза Мей, архівне фото
Тереза Мей, архівне фото

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виключила можливість нового референдуму щодо членства її країни в Європейському союзі.

«Ми виходимо з ЄС, і якийсь другий референдум чи відступ виключений – це, вважаю, важливо», – сказала вона, виступаючи на 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Вона також закликала укласти новий договір між Євросоюзом і Великою Британією в галузі безпеки, що мав би бути укладений і запрацювати вже наступного року і забезпечити співпрацю Британії і ЄС у галузях оборони, розвідки і боротьби з тероризмом після виходу Лондона з Євросоюзу.

«Головні аспекти нашого майбутнього партнерства в цій галузі будуть уже діяти з 2019 року», – заявила Мей.

Велика Британія нині перебуває у процесі виходу з ЄС за результатами референдуму про це 2016 року, ведучи з Євросоюзом переговори про умови цього виходу і засади майбутніх відносин. Цей процес, відповідно до законодавства Євросоюзу, мусить завершитися до 29 березня 2019 року незалежно від того, чи буде досягнено необхідних домовленостей.

Результати того референдуму дали прихильникам виходу лише незначну перевагу: менш ніж 52 відсотки проти трохи більш як 48. При цьому частина тих, хто тоді голосував за вихід, заявляє, що вони піддалися на агітацію прихильників виходу, але відтоді змінили думку. Відтак у Британії лунають заклики провести новий референдум, що міг би змінити результати попереднього на протилежні.

XS
SM
MD
LG