Доступність посилання

ТОП новини

Facebook використовуватиме традиційну пошту для верифікації покупців політичної реклами


Соціальна мережа Facebook оголосила, що використовуватиме традиційну пошту з метою запобігання іноземному втручанню на виборах у США. Представниця керівництва Facebook Кейті Гербет повідомила, що компанія надсилатиме листівки потенційним покупцям політичної реклами, щоб переконатися, що вони живуть у США.

Міністерство юстиції США 16 лютого висунуло обвинувачення 13 росіянам і трьом російським компаніям у справі про втручання у вибори американського президента в 2016 році. Серед компаній, яким висунули обвинувачення, – «Агентство інтернет-досліджень» (так звана «Російська фабрика тролів»). У переліку обвинувачених бізнесмен Євген Пригожин, якого в ЗМІ називають «особистим кухарем Путіна».

Згідно із висновками слідства, звинувачені росіяни викрадали особисті дані американців, включно із їхніми акаунтами в соцмережах, щоб поширювати політичну рекламу нібито від імені громадян США.

У МЗС Росії назвали ці звинувачення «абсурдом».

У США триває розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року. За даними американських спецслужб, за торішніми атаками на сервери Демократичної партії стояло Головне розвідувальне управління Генштабу Збройних сил Росії.

На початку серпня 2017 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає, Трамп називає це розслідування «полюванням на відьом».

XS
SM
MD
LG