Доступність посилання

ТОП новини

Іран відмовляється від зовнішнього контролю за ракетною програмою – глава МЗС


Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф
Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф

Тегеран не буде піддавати свою ракетну програму міжнародному контролю, заявив 19 лютого в Москві міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф.

Президент США Дональд Трамп погрожує, що Сполучені Штати вийдуть із ядерної угоди Ірану зі світовими державами, якщо ці домовленості не будуть змінені, серед змін, – чітка заборона розробки балістичних ракет.

«Чому ми повинні це робити?» – сказав Заріф сказав, коли його запитали, чи готовий Іран на зовнішній моніторинг своєї ракетної програми.

Ця угода, що отримала назву Спільний комплексний план дій (JCPOA), спрямована на припинення ядерної програми Тегерана в обмін на полегшення міжнародних санкцій.

«Президент США має великі амбіції, але вони ніколи не реалізуються», – сказав Заріф, який перебуває у Москві на зустрічі дискусійного клубу «Валдай» – з'їзду російських та міжнародних експертів з питань зовнішньої політики на Близькому Сході.

Під час зустрічі Заріф також критикував підтримку США сирійських курдських сил, які виступають проти уряду президента Башара Асада, звинувачуючи Вашингтон в «недалекоглядних» кроках.

XS
SM
MD
LG