Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали директора «Фонду боротьби з корупцією»


Директор «Фонду боротьби з корупцією» Роман Рубанов
Директор «Фонду боротьби з корупцією» Роман Рубанов

Директора пов’язаного з російським опозиційним політиком Олексієм Навальним «Фонду боротьби з корупцією» Романа Рубанова увечері 19 лютого затримали в московському аеропорту Шереметьєво за підозрою в організації акції на підтримку «страйку виборців» 28 січня. Про це повідомив голова штабу Олексія Навального Леонід Волков.

За його словами, Рубанова затримали «за тією ж схемою», що й інших активістів штабу опозиціонера Кіру Ярмиш та Руслана Шаведдінова. Спочатку Рубанов пройшов повний митний огляд, а потім його повезли до відділу поліції, не повідомивши про причину затримання.

Зранку сам Олексій Навальний заявив, що затриманому Рубанову силовики «досі не можуть пояснити, за що затримали».

Олексій Навальний закликав до страйку виборців після того, як йому відмовили в реєстрації кандидатом на президентських виборах. Акції 28 січня пройшли в десятках міст Росії, в них брали участь тисячі людей. Трансляцію з протестів подивилися понад півтора мільйона чоловік. По всій країні були затримані 350 активістів.

Прес-секретаря Навального Кіру Ярмиш та прес-секретаря кампанії політика Руслана Шаведдінова затримали на паспортному контролі в Шереметьєво 30 січня. Їх звинуватили в організації "Страйки ізбіратлей". Вони вели трансляцію акції, перебуваючи при цьому в Литві. Шаведдінов був заарештований на вісім діб, Ярмиш - на п'ять діб.

XS
SM
MD
LG