Доступність посилання

ТОП новини

У МОЗ підтвердили смерть дитини від ускладнень кору


На Одещині від ускладнень, викликаних кором, померла п’ятимісячна дитина, повідомив заступник генерального директора зі спостереження за інфекційними захворюваннями Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) Віктор Ляшко.

«Підтвердився іще один летальний випадок – померла 5-місячна дитина в Одеській області. Померла від ускладнень, які були спричинені кором. Планове щеплення дитині повинні були зробити в 12 місяців так як це передбачено національним календарем щеплень», – заявив він.

За його словами, ситуація із захворюваністю на кір і далі напружена – минулого тижня захворіли 828 людей.

«Це трохи більше, ніж на попередньому тижні, але пік, який був в кінці січня, будемо сподіватися, ми вже пройшли і динаміка захворюваності буде зменшуватися», – сказав він.

18 січня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявляла, що з початку спалаху кору (з 2017 року) в Україні померли восьмеро людей.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

XS
SM
MD
LG