Доступність посилання

ТОП новини

У ДФС немає даних, що ЄС не фінансуватиме модернізацію кордону з Україною


Державна фіскальна служба заявляє, що не має інформації про закриття ЄС проекту модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною, і заявляє, щоговорити про повернення коштів зараз некоректно. Про це ДФС повідомила у відповідь на запит Радіо Свобода.

У Фіскальній службі зауважують, що у листопаді-грудні минулого року відомство направило фінальний звіт щодо стану реалізації проектів до Спільного технічного секретаріату ЄС.

«На сьогодні очікується зворотна інформація. Враховуючи це, говорити про припинення проектів та необхідність повернення коштів передчасно та некоректно», – наголошують у відомстві.

Раніше агенція Reuters повідомила, що Євросоюз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною. За даними агентства, на кінець 2017 року жоден з шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 мільйона євро.

В агентстві стверджують, що проект закрили після низки затримок, помилок та перевитрат за участю місцевих чиновників та підрядників. Агентство посилається на внутрішню кореспонденцію уряду України та листування між Європейською комісією та українською владою.

XS
SM
MD
LG