Доступність посилання

ТОП новини

Захист фігуранта «справи українських диверсантів» Присич подав скаргу до ЄСПЛ


Адвокат фігуранта «справи українських диверсантів» Володимира Присича Сергій Насонов подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

За інформацією правозахисників, у скарзі зазначено, що «право українця на справедливий судовий розгляд, передбачене статтею 6 Конвенції про захист прав людини й основних свобод, було порушено внаслідок фальсифікації доказів, відмови суду від аналізу аргументів Володимира Присича з цього питання і використання неприпустимих доказів у обгрунтуванні вироку».

Про те, що Володимир Присич – четвертий фігурант «справи українських диверсантів», повідомляла Кримська правозахисна група в листопаді 2016 року. Але тоді його доля була невідома адвокатам, у 2017 році в анексованому Криму Володимира Присича засудили до трьох років позбавлення волі. Однак вирок йому винесли за іншою статтею – за зберігання наркотиків.

ФСБ Росії 10 серпня повідомила, що в ніч на 7 серпня в Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Цьому передувало триденне блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в'їзду і виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом.

Влада України заперечує звинувачення Москви й назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG