Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС засудили дозвіл Польщі на лісозаготівлю у Біловезькій пущі


Біловезька пуща
Біловезька пуща

Суд Європейського союзу вважає, що Польща порушила законодавство ЄС щодо довкілля, дозволивши лісозаготівлю в одному з найстаріших лісів континенту – Біловезькій пущі, повідомив 20 лютого юрисконсульт суду Ів Бот.

Заготівля лісу в Біловезькій пущі розпочалася торік після того, як міністерство з питань довкілля Польщі дозволило збільшити майже втричі вирубування. Влада пояснила рішення наявністю шкідників, які псували кору дерев.

Єврокомісія минулого року передала справу щодо Біловезької пущі до Суду ЄС, який наказав зупинити лісозаготівлю доти, доки не буде ухвалене рішення в справі.

Європейський суд, який, як очікується, винесе рішення в справі наприкінці цього року, зазвичай поділяє думку свого провідного правового радника, яким є Бот, але не завжди.

Новий міністр з питань довкілля Польщі Генріх Ковальчик заявив 20 лютого, що його країна «буде поважати остаточне рішення суду про Біловезьку пущу».

Один з останніх пралісів Європи, розташований на території Польщі та Білорусі, є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і домівкою для найбільшої концентрації тут сімейства зубрів.

XS
SM
MD
LG