Доступність посилання

ТОП новини

У НБУ вважають за доцільне продовжити санкції щодо російських банків


У Національному банку України вважають за доцільне продовжити санкції, що закінчуються 16 березня, щодо банків із російським державним капіталом. Про це заявив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук.

За його словами, присутність банків із російським капіталом скорочується у банківському секторі практично за всіма показниками.

«По-суті, я думаю, що це питання лише часу, коли банки з російським капіталом залишать український ринок... Це може відбуватися шляхом продажу, шляхом зниження балансів, закриття відділень. Ми дуже чітко бачимо, що російський державний капітал повністю покине український банківський сектор», – сказав він.

23 березня 2017 року Національний банк України за рішенням Ради національної безпеки і оборони застосував санкції стосовно дочірніх компаній російських державних банків, які працюють в Україні, зокрема і щодо «Сбербанку».

Після цього рішення стало відомо, що найбільший у Росії комерційний банк «Сбербанк», підконтрольний державі, заявив про якнайшвидшого виходу з українського ринку.

XS
SM
MD
LG