Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники заборонили Саакашвілі в’їзд до України, він обіцяє «скоро повернутися»


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Державна прикордонна служба заборонила на три роки в’їзд до України екс-президенту Грузії, колишньому голові Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі. Про це свідчать документи ДПСУ, які Саакашвілі оприлюднив на своїй сторінці в Facebook.

«Зі мною чи без мене, цій владі вже прийшов кінець, а я повернуся додому, в Україну, вже зовсім скоро, набагато, набагато раніше, ніж через три роки», – написав він.

12 лютого Міхеїла Саакашвілі затримали в одному з ресторанів у центрі Києва, а згодом Державна прикордонна служба і Державна міграційна служба України заявили, що за процедурою реадмісії його повернули до Польщі – країни, звідки він у вересні 2017 року «прибув, порушуючи українське законодавство».

У липні 2017 року Міхеїл Саакашвілі указом президента України втратив українське громадянство. Чинність його закордонного паспорта громадянина України після втрати громадянства скасована.

Проти Саакашвілі порушена низка кримінальних справ у його рідній Грузії, яка вже тривалий час домагається від України його видачі.

XS
SM
MD
LG