Доступність посилання

ТОП новини

Поліція ідентифікувала нападника на посольство США у Чорногорії


Поліція оточила будівлю американського посольства у столиці Чорногорії Подгориці, 22 лютого 2018 року
Поліція оточила будівлю американського посольства у столиці Чорногорії Подгориці, 22 лютого 2018 року

43-річний уродженець Сербії Далібор Яукович є підозрюваним, що кинув ручну гранату на подвір’я посольства США у столиці Чорногорії Подгориці, а потім підірвав себе, повідомила поліція 22 лютого.

Місцева преса також повідомила, що чоловік раніше був військовим, хоча офіційного підтвердження немає. Повідомляється, що кілька років Яукович працював на алюмінієвому комбінаті у Подгориці. Наразі правоохоронці спілкуються з рідними чоловіка, щоб з’ясувати мотив його вчинку.

Опівночі 22 лютого з’явилася інформація, що невідомий чоловік кинув вибуховий пристрій на території посольства США в Чорногорії, а потім підірвав себе. Американські дипломати вказали, що ніхто зі співробітників посольства в Подгориці не постраждав, будівля також не була пошкоджена.

В МВС країни заявили, що рішуче засуджують напад на посольство США і готові максимально гарантувати безпеку співробітників дипустанови. У Державному департаменті США заявили, що поінформовані про подію. Речниця відомства Гедер Науерт заявила, що стався «невеликий вибух біля посольства США».

22 лютого посольство США у Чорногорії скасувало надання усіх послуг та попередило громадян США, щоб вони уникали місць масового скупчення людей у столиці Чорногорії і стежити за оновленням інформації про ситуацію в ЗМІ.

У канцелярії голови зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріки Могеріні заявили, що чекають розслідування інциденту.

XS
SM
MD
LG