Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: Україна - серед лідерів прикордонного шахрайства


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Євросоюзу (Frontex) заявляє, що Україна є однією з країн, з якої надходить найбільша кількість виявлення випадків прикордонного шахрайства на морських та сухопутних кордонах ЄС.

Про це йдеться у звіті агентства, оприлюдненому 20 лютого. За даними Frontex, «сусідами» України за кількістю таких випадків є Сербія та Марокко.

«У 2017 році більшість випадків шахрайства з документами на сухопутних кордонах зареєстрували на кордоні між Україною та Польщею (519), в основному за участю громадян України, які мали підроблену польську візу», – мовиться у звіті.

В ЄС також звертають увагу на те, що початок дії безвізового режиму для громадян України у червні 2017 року сприяв зниженню кількості українців, які вдавалися до шахрайських шляхів отримання віз.

Від 11 червня для громадян України запроваджується безвізовий режим з ЄС. Угода про лібералізацію візового режиму поширюється на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діє в країнах шенгенського простору, що не входять у ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії. Для безвізових поїздок громадянам України необхідно мати біометричний паспорт.

XS
SM
MD
LG