Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ цього року отримають танки «Оплот» і новітні протитанкові комплекси – Муженко


Виробництво танку «Оплот» у Харкові
Виробництво танку «Оплот» у Харкові

Протитанкові комплекси «Стугна» і «Корсар» українського виробництва та танки «Оплот» підвищать оборонну спроможність Збройних сил України цього року, повідомив Радіо Свобода начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

«Танки «Оплот» прийняті на озброєння. Ми очікували наприкінці минулого року – на початку 2018 року отримання таких танків, але, виходячи з певних технічних причин, тобто можливостей нашої оборонної промисловості, ми передбачаємо, що такі танки отримаємо до кінця 2018 року», – сказав Віктор Муженко в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Що ж до протитанкових систем, то начальник Генштабу пояснив, що «в основі це будуть засоби вітчизняного виробництва», йдеться про комплекси протитанкові «Стугна», «Корсар», які вже випробувані ЗСУ.

«Це сучасне і потужне озброєння. Вже визначено, які підрозділи яким комплексом повинні бути оснащені. І вже до кінця поточного року ми суттєво підвищимо свою протитанкову оборону», – зазначив Муженко.

Відповідаючи на запитання кореспондента про американські ПТРК «Джавелін», Віктор Муженко сказав, що надання США Україні цих протитанкових ракетних комплексів «по-перше, підніме психологічну стійкість особового складу, а по-друге, достатньо серйозно оснастить підрозділи».

«Хоча наші комплекси – і «Корсар», і «Стугна» – трішки відрізняються (від «Джавелінів» – ред.) за принципами застосування, за принципами наведення, але вони мають більшу дальність ураження і більші потужності. Але вони не виключають один одного, вони можуть тільки одне одного доповнювати», – зазначив генерал армії.

Віктор Муженко запевенив, що Збройні Сили України отримують «широкий діапазон озброєння і військової техніки. Мова іде як про нові зразки озброєння і військової техніки, так і про модернізовані та відновлені».

Повне інтерв’ю з начальником Генерального штабу ЗСУ генералом армії Віктором Муженком читайте на сайті Радіо Свобода та дивіться у програмі «Ваша Свобода» на телеканалі «Еспресо» о 15:30.

XS
SM
MD
LG