Доступність посилання

ТОП новини

У Москві почався «марш Нємцова»: учасники вимагають знайти замовника його убивства (трансляція)


У Москві почали ходу пам’яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, убитого три роки тому, з вимогою встановити замовників цього злочину.

Учасники маршу скандують: «Росія буде вільною».

Російська служба Радіо Свобода веде пряму трансляцію акції.

Як раніше заявляв представник руху «Солідарність» Ілля Яшин, збір учасників у Москві відбувається на Страсному бульварі, а далі їм узгодили маршрут по бульварах із завершенням на проспекті Сахарова. Організатори висловлювали очікування, що на ходу прийде до 30 тисяч людей.

За годину після столичного мітинг на честь Нємцова має початися у Санкт-Петербурзі.

Мітинги на вшанування пам’яті російського опозиціонера відбулися також цього дня і в інших містах. Зокрема, близько двохсот людей вийшли на ходу у Новосибірську, близько сотні – у Казані, також акції відбулися в Уфі та Іжевську.

27 лютого – третя річниця з дня вбивства Бориса Нємцова, колишнього віце-прем’єра уряду Росії, згодом опозиційного політика.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту неподалік Кремля 27 лютого 2015 року. Вирок у справі про його вбивство винесли в липні минулого року. Обвинувачених у виконанні вбивства політика засудили на терміни від 11 до 20 років позбавлення волі. Замовник злочину досі не встановлений.

Убивство Нємцова викликало обурення в усьому світі і привернуло увагу міжнародної спільноти до складного становища російських опозиціонерів.

XS
SM
MD
LG