Доступність посилання

ТОП новини

Українська поліція завершила розслідування замаху на молдовського політика


Частина вилученої у зловмисників зброї, фото Національної поліції України
Частина вилученої у зловмисників зброї, фото Національної поліції України

Українська поліція повідомляє 26 лютого, що її Головне слідче управління за процесуального керівництва Генпрокуратури завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо чотирьох членів озброєної банди за фактами вчинення злочинів, серед яких – замах на вбивство колишнього віце-прем’єра уряду Молдови.

Серед інкримінованих їм правопорушень – умисне вбивство з корисливих мотивів, замах на умисне вбивство, бандитизм, вимагання та інші злочини.

У поліції нагадують, що навесні 2017 року правоохоронці України та Молдови зпобігли вбивству молдовського політика, на території двох країн «одночасно відбулися затримання замовників, виконавців, співвиконавців та пособників вбивства».

«Зокрема, у Києві правоохоронці затримали організатора злочину – лідера організованого злочинного угрупування, учасники якого підозрювалися у вчиненні й інших тяжких злочинів на території України. Правоохоронці встановили, що у 2015 році 45-річний уродженець Таджикистану організував банду для скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Метою зловмисників була виключно нажива. Свої напади вчиняли з використанням вогнепальної зброї та боєприпасів», – ідеться в повідомленні.

«За організацію вбивства колишнього віце-прем'єра Республіки Молдова зловмисники мали отримати 200 тисяч доларів США», – додають у поліції.

Окрім безпосереднього лідера, яким слідство вважає 45-річного уродженця Таджикистану, були затримані й троє учасників його банди – кияни 1984, 1994 та 1993 років народження.

Водночас правоохоронні органи Республіки Молдова завершили розслідування стосовно ще семи осіб – співвиконавців замовного вбивства молдовського політика.

XS
SM
MD
LG