Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії вимагали звільнення лідера сирійських курдів, затриманого в Празі на вимогу Туреччини


Протест прихильників Саліха Мусліма у столиці Чехії Празі, 26 лютого 2018 року
Протест прихильників Саліха Мусліма у столиці Чехії Празі, 26 лютого 2018 року

Близько 200 людей провели 26 лютого в столиці Чехії дві акції протесту – біля Міністерства юстиції та в центрі міста – з вимогою звільнити затриманого у Празі лідера сирійських курдів.

Саліх Муслім, колишній співголова партії «Демократичний союз» (PYD), головної політичної партії сирійських курдів, був затриманий у Празі 24 лютого на підставі заяви Інтерполу від Туреччини.

26 лютого Анкара заявила, що подала документи чеській владі, формально вимагаючи видачі Мусліма. Віце-прем’єр Туреччини Бекір Боздаг заявив, що Саліх Муслім постане перед судом у Празі пізніше 26 лютого.

Партія «Демократичний союз» звинуватила Анкару у «вимаганні арешту осіб, які не є її громадянами, без будь-яких юридичних підстав».

Туреччина розшукувала Мусліма після того, як суд звинуватив його в «порушенні цілісності держави» та інших правопорушеннях.

Партію «Курдський демократичний союз» Туреччина вважає терористичним угрупованням. Муслім пішов у відставку з посади співголови партії минулого року, але залишається впливовим.

XS
SM
MD
LG