Доступність посилання

ТОП новини

Через смерть підсудної в слідчому ізоляторі Дніпра відкрили кримінальне провадження


У Дніпрі через смерть в установі виконання покарань №4 підсудної, яка підозрювалась у нападі з молотком на учасника АТО в театрі, відкрили кримінальне провадження. Про це Радіо Свобода повідомили в Південно-східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

За інформацією управління, провадження відкрите за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивствор).

Як повідомили в управлінні, після проведення судово-медичної експертизи і підтвердження самогубства як причини смерті провадження буде закрите.

У понеділок стало відомо, що в Дніпрі, в установі виконання покарань №4, наклала на себе руки підсудна Марина Меньшикова, жінка, яка напала з молотком на учасника АТО в театрі. За попередньою інформацією, вона повісилась на простирадлі, прикріпленому до ґрат.

Суд над Мариною Меньшиковою у Дніпрі розпочався 29 січня 2018 року. Тоді підозрювана відмовилась від адвоката, а також заявила, що не визнає своєї провини: за її словами, в інциденті в театрі з її боку була «самооборона». Наступне засідання в справі було заплановане на 23 березня.

У жовтні 2016 року поліція Дніпра порушила кримінальне провадження через інцидент з учасником бойових дій на Донбасі, бійцем полку «Дніпро – 1» у театрі опери та балету, в антракті вистави: на балконі одна з проросійськи налаштованих відвідувачок, побачивши бійця у формі, накинулась на нього з молотком. За словами свідків, жінка «вигукувала щось про «руській мір» і нецензурно облаяла бійця та його дружину». Учасник бойових дій отримав поранення у голову, його шпиталізували. Підозрювану затримали 15 січня 2018 року в Дніпрі, до того її двічі оголошували в розшук.

XS
SM
MD
LG