Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: 2 нацгвардійці поранені через сутички під Радою


Протестувальники принесли шини до будівлі парламенту, 27 лютого 2018 року (фото поліції)
Протестувальники принесли шини до будівлі парламенту, 27 лютого 2018 року (фото поліції)

Двоє нацгвардійців поранені внаслідок сутичок під Верховною Радою України 27 лютого, повідомив Радіо Свобода речник Нацполіції Ярослав Тракало. Дев’ятьох учасників сутичок, за його словами, затримали. Як заявив Тракало, це попередня інформація.

Затриманих доправили до територіального відділку поліцію, де встановлять їхні особи, а їхнім діям буде дана правова оцінка.

У повідомленні на сайті поліції Києва уточнили, що вранці 27 лютого учасники мітингу принесли під стіни будівлі шини і хотіли їх підпалити. «Працівники поліції намагалися припинити їхні дії, однак учасники акції почали агресивно себе поводити: вони кидали каміння та пляшки із запалювальною сумішшю у бік правоохоронців», – заявили в поліції.

За даними правоохоронців, біля Верховної Ради 27 лютого відбуваються «масові заходи, згідно із раніше поданими заявками».

Із трибуни парламенту народний депутат України з фракції «Народний фронт» Антон Геращенко заявив, що під Верховною Радою була організована провокація. Він звинуватив у подіях «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі, який перебуває за кордоном.

Водночас Саакашвілі і його організація відкидають причетність до сутичок під парламентом.

XS
SM
MD
LG