Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: апеляційний суд зобов’язав повернути державі будівлю «Гостиного двору» в Києві


Київський апеляційний господарський суд зобов’язав повернути державі будівлю «Гостиного двору», що на Контрактовій площі в Києві, повідомляє столична прокуратура у Facebook.

«Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та прийняв нове, яким розірвав договір оренди та зобов’язав приватну структуру повернути державі будівлю «Гостиного двору», – заявили в прокуратурі.

У відомстві зазначили, що з 1994 року будівля площею 9 433 квадратні метри перебувала в оренді в ПАТ «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація».

У прокуратурі заявили, що за умовами договору орендар взяв на себе повну відповідальність за збереження пам’ятки архітектури та утримання будівлі в належному санітарному, протипожежному і технічному стані.

За словами правоохоронців, відділення Фонду державного майна у Києві неодноразово встановлювало факти «істотного порушення орендарем умов договору, зокрема, погіршення стану об’єкту оренди, чим створено загрозу руйнації пам’ятки архітектури».

У зв’язку з цим Фонд звернувся до Господарського суду Києва з позовом про розірвання договору оренди та зобов’язання повернути майно. Однак суд першої інстанції відмовив у задоволені позову.

XS
SM
MD
LG