Доступність посилання

ТОП новини

США: спецпрокурор розслідує, чи намагався Трамп звільнити міністра через розслідування щодо Росії


Спеціальний прокурор Роберт Мюллер
Спеціальний прокурор Роберт Мюллер

У США спеціальний прокурор Роберт Мюллер розслідує, чи намагався президент Дональд Трамп улітку 2017 року звільнити міністра юстиції та генерального прокурора Джеффа Сешнса, щоб перешкодити розслідуванню імовірного втручання Росії в американські вибори, повідомляє The Washington Post.

Посилаючись на обізнаних зі справою людей, видання вказує, що ввечері 28 лютого команда Мюллера опитала свідків щодо приватних коментарів Трампа наприкінці липня та початку серпня, коли президент оприлюднив серію твітів із критикою Сешнса.

У повідомленні The Washington Post сказано, що Мюллер прагне визначити, чи було метою твітів Трампа «публічно ганьбити генерального прокурора», щоб призначити на місце Сешнса людину, здатну контролювати розслідування можливої координації між Росією та кампанією Трамп під час виборів 2016 року.

Трамп неодноразово спростовував спроби перешкодити розслідуванню ймовірного втручання Росії, він також заявляв, що його кампанія не мала змови з Москвою. Росія також заперечує втручання у вибори в США.

XS
SM
MD
LG