Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: у Раді тривають консультації щодо призначення голови НБУ


Андрій Парубій
Андрій Парубій

У Верховній Раді продовжуються консультації щодо призначення голови Національного банку України, заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Згідно з порядком денним парламенту, Рада має намір у четвер розглянути питання звільнення з посади голови НБУ та призначення нового керівника Нацбанку.

Напередодні Рада Національного банку України звернулася до Верховної Ради з проханням підтримати подання президента Петра Порошенка про призначення Якова Смолія головою НБУ.

Перший заступник голови Національного банку України Яків Смолій виконує обов’язки голови з 11 травня 2017 року, після того, як голова НБУ Валерія Гонтарева подала президенту Петру Порошенку прохання про відставку.

Президент України Петро Порошенко 18 січня вніс до Верховної Ради проекти постанов про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України та призначення на цю посаду Якова Смолія.

Гонтарева очолювала НБУ з 2014 року. Під її керівництвом відбулося значне зменшення кількості банків у фінансовій системі України, оскільки регулятор збільшив вимоги до статутного капіталу й інших показників діяльності фінансових установ.

На підтримку кандидатури Смолія вже виступили парламентські фракції «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт».

XS
SM
MD
LG