Доступність посилання

ТОП новини

Суд викликає колишнього ватажка угруповання «ЛНР» як обвинувачуваного


Колишній ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький
Колишній ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький

Подільський районний суд Києва викликає громадянина України, колишнього ватажка угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького як обвинувачуваного на судове засідання 7 березня. Повістка опублікована в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади «Урядовий кур’єр» 2 березня.

Плотницького обвинувачують за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення), ч. 2 ст. 258 (терористична діяльність), ч. 3 ст. 332 (незаконне переміщення осіб через кордон) Кримінального кодексу.

У разі неявки Плотницького розгляд справи буде проходити в порядку спеціального (заочного) судового провадження.

У березні 2016 року прокуратура Києва передала в суд заочний обвинувальний акт проти Плотницького за фактом скоєння терористичного акту, захоплення в заручники й викрадення старшого лейтенанта Збройних сил України, депутата Верховної Ради Надії Савченко (позафракційна).

30 січня 2017 року прокуратура передала в суд обвинувачення Плотницького у причетності до катастрофи літака Іл-76 Збройних сил України через влучення в нього ракети в Луганську в червні 2014 року.

У листопаді 2017 року Плотницький склав повноваження як ватажка угруповання «ЛНР» і виїхав до Росії. Нинішнє місце його перебування невідоме.

XS
SM
MD
LG