Доступність посилання

ТОП новини

За півроку арешту сина в Росії жодного разу не дали дозвіл на зустріч – Ігор Гриб


Ігор Гриб
Ігор Гриб

Ігор Гриб заявляє, що його синові, Павлові, за півроку утримання в Росії жодного разу не дозволили зустрітися з родичами. Про це Радіо Свобода повідомив Ігор Гриб.

«Сьогодні півроку і один тиждень він утримується під вартою. За весь це час на наші клопотання, на клопотання Павла, консулів щодо надання можливості зустрічі батьків з Павлом, на жаль, відповідь негативна», – сказав він.

За словами батька, Павла Гриба максимально обмежують у контакті зі зовнішнім світом, в отриманні інформації.

Сьогодні Краснодарський районний суд Росії продовжив арешт Павла Гриба до 4 травня цього року.

Павло Гриб у серпні 2017 року зник у білоруському Гомелі, пізніше його знайшли у СІЗО у російському Краснодарі. Йому інкримінують вчинення злочину за статтею про тероризм.

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

За словами родичів, у Павла Гриба портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунка, асцитом, печінковою недостатністю.

XS
SM
MD
LG