Доступність посилання

ТОП новини

Мінкульт закликає розслідувати викрадення погруддя Лесі Українки із фасаду музею в Києві


Міністерство культури України закликає правоохоронців оперативно розслідувати викрадення невідомими погруддя Лесі Українки з фасаду будівлі музею поетеси в Києві.

У міністерстві назвали викрадення скульптури актом вандалізму.

«Особливо прикро, що подібний ганебний злочин було скоєно в рік, який проголошено в Україні, як і Європі, Роком культурної спадщини, який покликаний привернути увагу усіх державних ланок і суспільства загалом до стану об’єктів культурної спадщини по всій країні і стати гарним стимулом для відновлення та збереження об’єктів культурної спадщини і створити привабливий імідж країни для розвитку бізнесу й залучення інвестицій для розвитку місцевої економіки і туристичної привабливості різних регіонів України», – заявляють у Мінкульті.

Раніше в Музеї видатних діячів української культури повідомили, що погруддя з пам’ятною дошкою викрали у ніч на 4 березня.

Як заявили в музеї, скульптурна композиція прикрашала будівлю у Києві по вулиці Саксаганського, 97 понад 40 років. Тут від 1899 по 1909 років мешкала Леся Українка та її родина, а з 1960 року працює музей поетеси.

XS
SM
MD
LG