Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Ужгороді заарештував ще одного фігуранта справи про підпал офісу угорського товариства


Суд обрав запобіжний захід для Володимира Кондратенка, ще одного підозрюваного у підпалі офісу угорського товариства
Суд обрав запобіжний захід для Володимира Кондратенка, ще одного підозрюваного у підпалі офісу угорського товариства

Ужгородський міськрайонний суд заарештував до 2 травня без права внесення застави Володимира Кондратенка, другого підозрюваного в підпалі офісу Товариства угорської культури Закарпаття.

За словами адвоката Євгена Шалиги, його підзахисний, 54-річний мешканець Кропивницького, кілька разів був в АТО і в 2017 році отримав інвалідність, тому до проходження подальшої служби надалі непридатний.

Раніше суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави Олександру Білобородьку.

За останній час із Товариством угорської культури було пов’язано два інциденти: напади на будівлю датуються 27-м і 4-м лютого.

4 березня голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що правоохоронці розкрили обидва злочини. За його словами, загалом затримали п’ятьох осіб, імовірний організатор-іноземець перебуває у розшуку.

5 березня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що правоохоронці затримали людей, підозрюваних у підпалі офісу Товариства угорської культури Закарпаття в ніч на 27 лютого, а також встановили особу організатора нападу на угорський центр в Ужгороді. За його даними, це – співробітник «міністерства держбезпеки» (МГБ) невизнаного Придністров’я, який одразу після вчинення злочину «втік додому».

Фігурантам справи змінили підозру із частини 2 статті 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження чужого майна) на статтю 258 – терористичний акт.

XS
SM
MD
LG