Доступність посилання

ТОП новини

Рада затвердила склад Рахункової палати, головою призначили депутата Пацкана


Валерій Пацкан
Валерій Пацкан

Верховна Рада затвердила склад Рахункової палати.

Депутати провели рейтингове голосування, під час якого із 22 кандидатур обрали 9 осіб, після цього список із 9 кандидатів загалом підтримали 263 депутати за мінімально необхідних 226.

До складу Рахункової палати увійшли Віктор Богун, Андрій Дідик, Ірина Іванова, Андрій Майснер, Василь Невідомий, Огня Ц.Г., Валерій Пацкан, Олександр Яременко і Ігор Яремчук.

Головою Рахункової палати призначили депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Валерія Пацкана. За його кандидатуру проголосували 309 депутатів.

У квітні 2017 року депутати не призначили новий склад Рахункової палати за результатами оголошеного комітетом Верховної Ради України з питань бюджету у 2015 році відповідного конкурсу, після цього оголосили повторний конкурс.

Рахункова палата – це колегіальний орган, який здійснює від імені Верховної Ради контроль за надходженням коштів до державного бюджету та їхнім використанням. Термін повноважень голови Рахункової палати та її членів – 6 років, одна і та сама особа не може обіймати цю посаду понад 2 строки. Нині головою Рахункової палати є Роман Магута, якого призначили у квітні 2012 року.

XS
SM
MD
LG