Доступність посилання

ТОП новини

США: насильство на Донбасі триває, Росія порушує принципи ОБСЄ


Проросійські бойовики на Донбасі, 2015 рік
Проросійські бойовики на Донбасі, 2015 рік

Виконувач обов’язків заступника голови місії США в ОБСЄ Мішель Сайдерс заявляє, що Росія в Україні порушує основні принципи ОБСЄ, насильство на Донбасі продовжується.

«Насильство на Донбасі продовжується, незважаючи на оголошене «Великоднє перемир'я»...Поведінка Росії в Україні порушує основні принципи, цінності й ідеали ОБСЄ та створює загрозу для ОБСЄ, її держав-учасниць та нашої спільної безпеки», – заявила представник місії США в ОБСЄ.

У заяві вказується, що спостерігачі ОБСЄ в Україні продовжують отримувати погрози, що є категорично неприйнятним.

«Ми розглядаємо ці дії як навмисні спроби не допустити СММ виконувати свою місію і засуджуємо таку поведінку», – додають у представництві.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі 26 березня домовилася про всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню з 30 березня о 00:01 за київським часом. Сторони заявляють про порушення режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG