Доступність посилання

ТОП новини

Пашинян: для Вірменії заміни Сарґсяна на Карапетяна недостатньо


Опозиційний депутат Національних зборів Вірменії Нікол Пашинян
Опозиційний депутат Національних зборів Вірменії Нікол Пашинян

Опозиційний депутат Національних зборів Вірменії Нікол Пашинян пізно ввечері 24 квітня у Facebook заявив, що влада намагається використати відставку Сержа Сарґсяна з посади прем’єр-міністра для збереження керівної ролі Республіканської партії.

У своєму відеозверненні Пашинян заявив, що 25 квітня чекатиме дзвінків від виконувача обов’язків прем’єра Карена Карапетяна, спікера парламенту Ари Баблояна і голови парламентської більшості Ваграма Багдасаряна, в іншому разі протестні акції відновляться.

«Ми не можемо погодитись з призначенням представника цієї партії (Республіканської партії Вірменії – ред.) прем’єр-міністром, і ми не можемо дозволити цій корумпованій системі продовжувати існувати», – заявив Пашинян.

Виконувач обов’язків прем’єра Вірменії Карен Карапетян назвав неприйнятними умови для переговорів, які висуває Пашинян.

«Він (Пашинян – ред.) запропонував список людей, які повинні брати участь з нашого боку, а також оголосив, що вестиме переговори виключно навколо свого порядку денного. Це означає не переговори або діалог, а виключно озвучування власної точки зору», – заявив Карапетян.

Виконувач обов’язків прем’єра Вірменії назвав дострокові парламентські вибори одним із можливих варіантів розв’язання кризи.

23 квітня прем’єр-міністр Вірменії Серж Сарґсян заявив про свою відставку. Рішення з’явилося на тлі 11-денних масових протестів проти його призначення головою уряду.

Перед закінченням президентських повноважень Сержа Сарґсяна конституція Вірменії була змінена, країна стала парламентською республікою, реальна влада перейшла в руки голови уряду.

XS
SM
MD
LG