Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі активісти розпочали голодування «за чесну поліцію»


Голодування триває другу добу поспіль, одного активіста вже шпиталізували через загострення цукрового діабету
Голодування триває другу добу поспіль, одного активіста вже шпиталізували через загострення цукрового діабету

У Дніпрі під будівлею обласного управління Національної поліції України оголосили голодування активісти громадської організації «Рух «Вільна доля».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, серед вимог голодувальників – перевірка об’єктивності майнових декларацій співробітників правоохоронних органів області та відповідності керівного складу поліції обійманим посадам. Зокрема, вони вимагають відставки заступника начальника управління Вадима Матвійчука.

За словами одного з координаторів акції Дениса Розова, голодування триває другу добу поспіль. У ньому бере участь понад 20 людей. Одного учасника через погіршення самопочуття, пов’язане з загостренням цукрового діабету, вже відправили до лікарні.

Як зазначають учасники акції, Вадим Матвійчук «був призначений на свою посаду непрозоро», зокрема, без узгодження з керівником обласної поліції та громадськістю.

«Трудовий стаж цього посадовця не відповідає його посаді, у нього немає досвіду належного управлінської роботи. Він працював тільки начальником підвідділу одного з відділень Києва, а тепер він є заступником начальника обласного управління. Також, за наявною інформацією, Матвійчук не вніс в свої декларації нерухоме майно, яке належить його дружині, що, згідно з чинним законодавством, він зобов'язаний був зробити. Нам ще рік тому на цьому ганку обіцяло керівництво Національної поліції, що всі подібні призначення відбуватимуть за узгодженням з громадськістю, та цього не відбулось», – сказав Радіо Свобода один з учасників акції Вадим Мірошник.

Частина голодувальників перебуває в будівлі обласної поліції, частина – біля будівлі. Біля будівлі також виставили кілька наметів, чергують люди, які називають себе «групою підтримки».

Начальник управління Вадим Матвійчук поки що ніяк не прокоментував ситуацію. Водночас в обласному управлінні поліції поінформували, що передали вимоги учасників акції керівництву в Києві. До учасників акції також виходив начальник обласного управління поліції Віталій Глуховеря, який пообіцяв перевірити інформацію щодо свого заступника.

XS
SM
MD
LG