Доступність посилання

ТОП новини

Дітей відпустили додому внаслідок обстрілу школи в Світлодарську на Донеччині – Жебрівський


Вуглегірська ТЕС, головне підприємство Світлодарська
Вуглегірська ТЕС, головне підприємство Світлодарська

У Світлодарську Донецької області підтримувані Росією бойовики обстріляли місцеву школу, дітей відпустили додому, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, обстріл розпочався близько 9:30.

«Прилетіло» й розірвалося прямо на шкільному подвір’ї. Поранений один цивільний – він у момент «прильоту» на своєму авто проїжджав повз школу. Серед вчителів та школярів постраждалих немає. Навчальний процес призупинено. Дітей розпустили по домівках. У школі повилітали вікна, чи є ще якісь пошкодження, поки невідомо – зараз школу обстежують», – написав Жебрівський у Facebook.

Світлодарськ – місто в Донецькій області, впритул розташоване до лінії контакту сторін збройного конфлікту. Населення міста складає близько 12 тисяч людей, головним підприємством є Вуглегірська теплоелектростанція. Відстань до контрольованої бойовиками Горлівки складає 19 кілометрів.

У зоні бойових дій на Донбасі 16 травня загинули двоє українських військових, ще четверо зазнали поранень, повідомив раніше 17 травня штаб Операції об’єднаних сил. За цими даними, ситуація ускладнилася, підтримувані Росією бойовики 66 разів порушили режим припинення вогню, з них 25 разів застосовували міномети, артилерію та реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град».

В угрупованні «ЛНР» заявляють про дев’ять порушень «режиму тиші» з боку Збройних сил України впродовж минулої доби, в тому числі вказують, що під обстрілом опинився Луганськ. В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілі «Градами» району Донецької фільтрувальної станції. Також донецькі бойовики заявляють про загибель жінки на півночі непідконтрольної владі України Горлівки.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG