Доступність посилання

ТОП новини

Трамп офіційно звернеться до Міністерства юстиції США з проханням про розслідування


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив про намір домагатися розслідування у справі про можливе втручання ззовні в його виборчу кампанію. В опублікованому 20 травня твіті Трамп написав, що хоче з’ясувати, чи не віддавала попередня адміністрація розпоряджень про вплив на його передвиборчу кампанію.

Офіційно такий запит буде зроблений президентом США в понеділок, 21 травня. Нещодавно в американській пресі з’явилися твердження, що Федеральне бюро розслідувань мало інформатора, який зустрічався зі співробітниками передвиборного штабу Трампа.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер продовжує вести розслідування можливого втручання Росії в президентську виборчу кампанію 2016 року. Призначення Мюллера керівником цього розслідування було зроблено Міністерством юстиції США понад рік тому, 17 травня 2017 року. Предметом розслідування є отримання відповідей на питання: чи не було змови між Кремлем і соратниками Трампа в його виборчій кампанії і чи не намагався Трамп незаконними способами перешкоджати розслідуванню, яке ведеться.

XS
SM
MD
LG