Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували законопроект про бюро військової юстиції, створити яке закликав Матіос


Анатолій Матіос, який напередодні закликав створити Державне бюро військової юстиції
Анатолій Матіос, який напередодні закликав створити Державне бюро військової юстиції

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про Державне бюро військової юстиції.

Документ, зареєстрований 21 травня, переданий на розгляд керівництва.

Авторами законопроекту є депутати від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем’якін, від «Блоку Петра Порошенка» Марія Матіос та від «Народного фронту» Ігор Лапін.

Наразі тексту документа на сайті Ради немає.

Напередодні прес-служба військової прокуратури оприлюднила заяву головного військового прокурора Анатолія Матіоса, у якій він закликав законотворців створити (за аналогом НАБУ) Державне бюро військової юстиції (ДБВЮ). Він заявив, що спільно з головою комітету ВР Андрієм Кожем’якіним підготували законопроект, що передбачає створення Державного бюро військової юстиції.

За словами Матіоса, серед причин створення ДБВЮ – «стагнація мирного врегулювання на Донбасі, несприйняття військовими розслідування воєнних злочинів цивільним ДБР, проведення фільтраційних заходів із подальшим розслідуванням злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, що вчинені парамілітарними формуваннями й окремими представниками окупаційних адміністрацій».

До повноважень Державного бюро військової юстиції, як вважає Матіос, має відійти розслідування воєнних та пов’язаних із ними злочинів, злочинів, учинених проти військовослужбовців, злочинів, учинених у районі проведення бойових дій та інших.

Читайте також: «Хочу подивитися в очі депутатам» – ексклюзивне інтерв’ю з директором ДБР Трубою

Очільник нового правоохоронного органу Державного бюро розслідувань Роман Труба заявляв, що має намір запустити бюро до 1 вересня.

XS
SM
MD
LG