Доступність посилання

ТОП новини

Банкова про ймовірну оплату за організацію зустрічі Трампа й Порошенка: «відверта брехня і наклеп»


Петро Порошенко і Дональд Трамп під час зустрічі у Вашингтоні, червень 2017 року
Петро Порошенко і Дональд Трамп під час зустрічі у Вашингтоні, червень 2017 року

В Адміністрації президента України назвали відвертою брехнею, наклепом і фейком розслідування британської телекомпанії ВВС щодо організації першої зустрічі між президентом України Петром Порошенком і президентом США Дональдом Трампом у червні минулого року.

«Відверта брехня, наклеп і фейк. Ось як ми сприймаємо цю дезінформацію про організацію зустрічі за гроші…Зустріч влаштована винятково за допомогою дипломатичних каналів, зокрема посольством України в США», – йдеться у заяві Адміністрації президента, яка є в розпорядженні кореспондента Радіо Свобода Крістофера Міллера.

Крім того, Банкова вимагає спростування й погрожує зверненням до суду, якщо не буде спростування.

Британська телекомпанія ВВС заявляє, що особистий адвокат Дональда Трампа, Майкл Коен, отримав виплату щонайменше 400 000 доларів за організацію першої зустрічі між президентом України Петром Порошенком і президентом США Дональдом Трампом у червні минулого року.

У своєму розслідуванні ВВС з посиланням на два різних неназваних джерела повідомляє, що оплату здійснили посередники, які діяли в інтересах Порошенка. Коен заперечує це твердження. Крім того, зазначається, що немає підтверджень, що Трамп знав про цей платіж.

Читайте також: Топ-10 цитат президента Трампа та його команди про Україну в 2017-му

Перша зустріч Порошенка і Трампа відбулася в червні 2017 року в перебігу робочого візиту президента України до США. Після цього Трамп і Порошенко зустрічалися у вересні 2017 року.

XS
SM
MD
LG