Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі помер військовий, який врятував на Донбасі власну дочку – лікар Риженко


Лікар Ігор Йовенко, завідувач відділення інтенсивної терапії політравми лікарні імені Мечникова, який із командою реаніматологів намагалися врятувати життя бійця
Лікар Ігор Йовенко, завідувач відділення інтенсивної терапії політравми лікарні імені Мечникова, який із командою реаніматологів намагалися врятувати життя бійця

У Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова 1 червня помер військовий, який на Донбасі ціною власного життя врятував дочку. Про це повідомив головний лікар Сергій Риженко.

«Микола, старший сержант, 48 років з Кіровоградської області. Дочка – Ярослава, санінструктор тієї ж частини.

Раптовий артобстріл не залишав шансів. Микола своїм тілом накрив дочку. У нього тяжке осколкове поранення голови. У дочки – акубаротравма, струс.

Міна вибухнула в трьох метрах від них. Доставлені 25 травня в Мечникова. Ярослава одужує.

Батько переніс безліч операцій у Мечникова. Сьогодні вночі всі найкращі реаніматологи на чолі з Ігорем Йовенком чотири рази запускали його серце. Ще один Герой став жертвою, захищаючи майбутнє України і своєї сім’ї», – написав Риженко у Facebook.

31 травня в цій же лікарні померли ще двоє військовослужбовців, які зазнали поранень на Донбасі, повідомила радниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа. Лікарі не змогли врятувати бійця 24-ї бригади 47-річного Юрія Довганика, який був поранений осколком 22 травня. Через кульове поранення в голову, отримане 27 травня, помер боєць 92-ї бригади 34-річний Костянтин Гранов.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG