Доступність посилання

ТОП новини

Хакери КНДР продовжують кібератаки – США


Скріншот із вимогами вірусу WannaCry
Скріншот із вимогами вірусу WannaCry

Хакери Північної Кореї продовжують здійснювати кібератаки по всьому світу. Такий висновок Міністерства внутрішньої безпеки США був оприлюднений 14 червня.

«Мета цього сповіщення – дати розробникам антивірусів можливість виявити і зменшити небезпеку, яку несуть з собою заходи, здійснювані КНДР у кіберпросторі», – йдеться в заяві міністерства.

Аналітики цього відомства та Федерального бюро розслідувань виявили використовуваний офіційними органами КНДР комп’ютерний вірус, що атакує окремі комп’ютери і цілі мережі. Вірусу присвоєно найменування TYPEFRAME. Весь комплекс підривних північнокорейських операцій у кіберпросторі відомий у США як «Прихована кобра».

За минулий рік у США випустили в цілому 22 попередження про операції північнокорейських хакерів. Востаннє таке застереження про групу кіберпіратів, відому як Reaper, було випущено в лютому.

Сполучені Штати вважають, що саме КНДР відповідальна за розробку вірусу-вимагача WannaCry, який вразив у 2017 році сотні тисяч комп’ютерів у всьому світі, а також за кібернапад на компанію Sony Pictures Entertainment, що випустила кінокомедію про Кім Чен Ина.

XS
SM
MD
LG