Доступність посилання

ТОП новини

Росія: підозрювана в шпигунстві на користь Румунії відмовляється визнати провину


Заарештована в Москві за підозрою в шпигунстві на користь Румунії Каріна Цуркан не визнає свою провину, повідомляє російська служба Радіо Свобода. За даними російських спецслужб, топ-менеджер державної компанії «Інтер РАО» передавала секретні відомості румунській Службі зовнішньої розвідки.

Цуркан підозрюють у тому, що вона нібито передавала румунським спецслужбам інформацію про підготовку великих енергетичних проектів Росії за кордоном. За даними співрозмовника агентства, Служба зовнішньої розвідки Румунії активно співпрацює з Центральним розвідувальним управлінням США.

19 червня стало відомо, що топ-менеджер державної компанії «Інтер РАО» Каріна Цуркан заарештована до 13 серпня Лефортовським судом Москви. У відомстві відмовилися коментувати подробиці кримінальної справи зв’язку з тим, що вона є «секретною». У Міністерстві енергетики Росії заявили, що не мають інформації про кримінальну справу щодо заарештованої. Цуркан інкримінується «шпигунство», максимальний термін позбавлення волі, передбачений за цей злочин, становить 20 років.

XS
SM
MD
LG