Доступність посилання

ТОП новини

За українським активістом, який голодує у кримському СІЗО, встановили відеоспостереження – Чийгоз


Володимир Балух
Володимир Балух

У камері сімферопольського СІЗО, де утримують українського активіста Володимира Балуха, який голодує 95-й день, встановили відеоспостереження.

Про це 21 червня проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«У нього в камері встановили додаткове відеоспостереження. Такі методи практикуються в особливих випадках. З огляду на його резонансну справу і те, що він публічний – це дратує керівництво. Кожен день до нього приходять з перевірками. Ситуація у нього досить складна, але він продовжує тримати голодування», – сказав Чийгоз.

Балух голодує через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими. Адвокат Ольга Дінзе повідомляла, що український активіст за час голодування втратив 30 кілограмів ваги.

Читайте також: Володимир Балух: Балансування на «нульовій позначці»

Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в Роздольненському районі в анексованому Росією Криму. Російська влада висунула Балуху обвинувачення у зберіганні боєприпасів, його засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Згодом проти Балуха була порушена нова справа – через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

XS
SM
MD
LG