Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко не виключає, що Росія спробує атакувати Маріуполь


Президент України Петро Порошенко під час виступу на фрегаті «Гетьман Сагайдачний». Одеса, 16 липня 2018 року
Президент України Петро Порошенко під час виступу на фрегаті «Гетьман Сагайдачний». Одеса, 16 липня 2018 року

Президент України Петро Порошенко не виключає, що Росія може здійснити військові атаки на Маріуполь. Про це він заявив у ході виступу перед учасниками багатонаціональних міжнародних навчань «Сі Бриз-2018» в Одесі.

За словами Порошенка, Росія значно посилила своє морське угруповання в Азовському морі та здійснює незаконну зупинку, огляд як українських, так й іноземних кораблів, які прямують в українські порти на Азовському морі.

«Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати порти України в Азовському морі, здійснити ескалацію напруги, не виключено, робити військову операцію, атаки на Маріуполь, де здійснюється експорт продукції чорної металургії, атаки на інші порти Азовського моря», – заявив Петро Порошенко.

Він наголосив на важливості боєготовності Військово-морських сил України і взаємосумісності з партнерами із країн-членів НАТО та союзниками по безпеці в Чорноморському регіоні.

Від кінця квітня цього року російські прикордонники затримали майже 100 українських суден в Азовському морі, повідомив в ефірі Радіо Свобода міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Раніше українські прикордонники повідомили, що «росіяни почали жорстку політику затримання і огляду суден», які прямують через Керченську протоку. За повідомленням відомства, починаючи з 30 квітня російські спецслужби зупиняють судна щодня для огляду й ідентифікації екіпажу.

XS
SM
MD
LG