Доступність посилання

ТОП новини

Трамп хоче скасувати дозволи з безпеки для 6 екс-посадовців адміністрації Обами


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп розглядає питання про скасування дозволів з безпеки для шести колишніх представників правоохоронних органів та розвідки адміністрації Обами, які є частими критиками президента. Про це Білий дім заявив 23 липня.

За словами речниці Білого дому Сари Сандерс, шість екс-посадовців – екс-директор ЦРУ Джон Бреннан, колишній директор ФБР Джеймс Комі, якого Трамп звільнив минулого року, колишній директор національної розвідки Джеймс Клеппер, директор агенції з питань національної безпеки Майкл Хейден, колишній радник із питань національної безпеки Білого дому Сьюзен Райс та колишній заступник директора ФБР Ендрю Маккейб.

Бреннан різко критикував зустріч Трампа з російським президентом Володимиром Путіним минулого тижня, назвавши їхню спільну прес-конференцію «ніщо іншим як зрадою» після того, як Трамп відкрито поставив під сумнів висновки своїх розвідувальних служб про те, що Москва втручалася в вибори2016 року.

Сандерс сказала, що Трамп «вивчає механізми», щоб позбавити допуску для цих шести екс-посадовців.

За її словами, колишні чиновники «політизували і в деяких випадках монетизували свою державну службу та дозволи з безпеки», висуваючи «безпідставні звинувачення в неналежному спілкуванні з Росією чи під впливом Росії».

У ЦРУ наразі не прокоментували цієї заяви.

Хейден у Twitter заявив, що відкликання не «матиме жодного впливу на те, що я говорю чи пишу».

Прес-секретар Маккейба заявила, що його дозвіл вже був дезактивований, коли його звільнили.

Дозвіл з безпеки надає можливість доступу до секретної інформації або заборонених зон.

XS
SM
MD
LG