Доступність посилання

ТОП новини

У Белграді застрелений адвокат, який захищав Мілошевича


Адвокат Драгослав Огнянович
Адвокат Драгослав Огнянович

У столиці Сербії Белграді ввечері 28 липня був застрелений адвокат Драгослав Огнянович. Убивство сталося, коли адвокат входив у свій будинок у Новому Белграді, також був поранений у руку 26-річний син адвоката.

Огнянович працював у команді адвокатів, яка захищала колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича в Гаазькому трибуналі. Міжнародний кримінальний трибунал з колишньої Югославії звинувачував Мілошевича в геноциді та інших воєнних злочинах, скоєних під час розпаду Югославії в 90-х роках. Колишній президент Сербії був заарештований у 2001 році. Він помер у слідчому ізоляторі в 2006 році до оголошення вироку.

Огняновіч також був захисником у кількох гучних справах щодо організованої злочинності в Сербії та Чорногорії. Упродовж останніх років у Белграді були вбиті кілька відомих членів злочинних угруповань. Поліція назвала ці вбивства частиною війни за нелегальний ринок наркотиків.

У спільній заяві керівники Асоціації адвокатів Сербії та Асоціації адвокатів Белграда заявили, що вбивство Огняновича є «останнім у серії численних нападів на адвокатів».

XS
SM
MD
LG