Доступність посилання

ТОП новини

Фоторепортаж: Активісти і родичі Небесної сотні провели пікет на Банковій

Громадські активісти і родичі загиблих під час Революції гідності провели пікет під стінами Офісу президента. Вони вимагали від Володимира Зеленського налагодити розслідування справ Майдану після переходу їх у підслідність Державного бюро розслідувань з 20 листопада. На Банкову прийшло близько 100 людей із плакатами «Кожного ката чекає розплата», «Що після 20 листопада?», «Справам Майдану труба?». Під вікнами Офісу президента свічками виклали напис: «Майдан забуттю не підлягає».

Учасники акції також вимагали створення в ДБР окремого слідчого управління і прийняття спеціальної поправки, яка дала б змогу ефективним слідчим ГПУ перейти до нової структури.

Із 20 листопада 2019 року, згідно із ухваленими змінами до законодавства, органи прокуратури втрачають право проводити досудове розслідування у кримінальних провадженнях. Це означає, що і справи про розстріли учасників Революції гідності – справи Майдану – мають перейти до Державного бюро розслідувань. Адвокати родин Небесної cотні застерігають, що через організаційні проблеми і політичні причини слідство може бути зупинене. Про можливе тимчасове припинення слідства у справах Майдану заявив і директор ДБР Роман Труба.

Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

XS
SM
MD
LG