Доступність посилання

ТОП новини

Фоторепортаж: родичі політв’язнів провели акцію під Офісом президента України

Родичі незаконно утримуваних у в’язницях Росії і окупованого Криму українців 21 травня провели акцію з вимогою розповісти деталі можливого обміну між Україною і Росією. На акції під назвою «Пане президенте, поговоріть з нами» під Офісом президента України зібралося понад півтора десятка людей. В руках вони тримали фотографії українців, які опинилися за ґратами, а також банер із написом «Пане президенте! Досить обіцянок – дійте! Звільніть наших рідних!»

Акція стала продовженням фейсбук-флешмобу #ПоговорітьЗНами, який у квітні 2020 року провели сім'ї ув'язнених за політичними мотивами українців. Дружини, матері і діти вимагають від президента України розповісти, чи відбудеться обмін за формулою «всіх на всіх».

«З початку цього року зникла будь-яка комунікація з родичами політв’язнів. Ми не знаємо, що відбувається з переговорним процесом і які перспективи можливого нового обміну. Раніше ми проводили в Офісі президента робочі групи, а зараз всю інформацію отримуємо зі ЗМІ», – розповів один з організаторів акції, голова «Об’єднання родичів політв’язнів Кремля» Ігор Котелянець.

Учасники акції чекали на зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Вони також намагалися зв'язатися по телефону з прессекретарем українського президента Юлією Мендель, однак вона не взяла слухавку.

Як проходила акція, дивіться у фотогалереї Крим.Реалії.


Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

XS
SM
MD
LG