Доступність посилання

ТОП новини

Блокування СІЗО і штовханина під судом: ексберкутівців звільнили з-під варти – фото

Під будівлею Лук’янівського СІЗО у Києві близько сотні людей влаштували в суботу ввечері протест, щоб завадити вивезенню звільнених судом з-під варти ексберкутівців, які, за даними прокурорів, включені до списку на обмін між Києвом та бойовиками «ЛДНР». Протестувальники перекинули сміттєві баки, щоб перегородити виїзд із СІЗО.
Крім того, перед цим під Київським апеляційним судом після оголошення рішення про зміну запобіжних заходів п’ятьом ексберкутівцям на «особисте зобов’язання» сталась штовханина – також з метою перешкодити вивезенню ексберкутівців.
Колегія суддів Київського апеляційного суду в суботу ввечері ухвалила рішення про зміну запобіжного заходу колишнім працівникам підрозділу особливого призначення «Беркут», обвинуваченим у розстрілі людей під час подій Євромайдану у 2014 році. Так, Олегові Янішевському, Сергієві Зінченку та Павлу Аброськіну, які досі перебували під вартою, а також Сергієві Тамтурі та Олександру Маринченку, які були під домашнім арештом, призначили натомість особисте зобов’язання. Таким чином суд залишив без задоволення прохання сторони потерпілих залишити незмінними апеляційні скарги обвинувачених.

Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

XS
SM
MD
LG