Доступність посилання

ТОП новини

Чиє зараз Межигір'я і чому досі не покарали винних у розстрілах? («СХЕМИ» | ВИПУСК №31)


Також у випуску: Чи будуть розморожені рахунки та зняті санкції?

Майдан. Рік по тому. Чиє зараз Межигір'я?

Межигір'я – символ корупції минулого режиму. Одразу після втечі Януковича парламент показово голосує за повернення резиденції у державну власність.

Журналісти та активісти знаходять поблизу Межигір'я документи, які хтось намагався знищити, втопивши їх у Київському морі – це півтори сотні папок! А там чорним по білому, як і від кого заходили гроші на господарство Януковича і на що йшли. Дані про хабарі, відмивання грошей, брудні оборудки.

Документи передаються в прокуратуру. Журналісти роблять декілька десятків розслідувань на основі цих дорогоцінних матеріалів.
А що за рік встигли зробити з ними прокурори? Та чому на колишнє помешкання Януковича Межигір'я досі навіть не накладений арешт?


Чому досі не покарали винних у розстрілах на Майдані?

Розстріли на Майдані, страшна жахлива трагедія. Хто виконав злочинний наказ, хто його віддав і які сили допомагали цьому?
Ще наприкінці лютого 2014 року стало відомо, що по інший бік барикад від майданівців перебували не лише внутрішні війська і «Беркут», а й інші спецпідрозділи міліції та служби безпеки.

Однак на лаві підсудних зараз перебуває лише двоє беркутівців. Третій – командир роти київського Беркуту Дмитро Садовник – втік з-під домашнього арешту.

Чому так повільно просувається слідство і чи дочекаємось справедливого покарання винних?

Чи будуть розморожені рахунки та зняті санкції?

Вбивства на Майдані сколихнули весь світ… Вже у лютому цивілізовані країни нарешті почали запроваджувати адресні санкції проти керівництва України – Януковича та його оточення.

Країни, що знайшли на рахунках у своїх банках гроші українських чиновників з санкційного списку, заморозили їх. Виведені за кордон сотні мільйонів могли повернутись в український бюджет.

Утім, от-от спливе термін дії санкцій. Невже через бездіяльність українських правоохоронців рахунки азарових, януковичів будуть розморожені?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG