Доступність посилання

ТОП новини

На кожного суддю Верховного суду припадає майже два авто («СХЕМИ» | ВИПУСК №32)


Також у випуску: Закарпатський синдром Балоги

Автопарк Верховного суду

Цьогоріч усі бюджетні установи мали скоротити свої автопарки - через економію. Пустити з молотка автомобілі, закріплені за чиновниками, щоб не витрачатись на утримування за бюджетний кошт водіїв, купівлю бензину, та технічне обслуговування. Із цим завданням різні органи влади впоралися по-своєму. Хтось виставив на аукціон усі авто до єдиного. А от Верховний суд із великим розпродажем не поспішає. У цієї установи - аномальна кількість автомобілів - до того ж представницького класу. Навіщо одному суду - автопарк із сотнею машин? Хто на них їздить і у скільки ця суддівська розкіш обходиться українцям, платникам податків? З’ясував Олександр Чорновалов.

Закарпатський синдром Балоги

Ця історія розгорнулась на Закарпатті. Як відомо, вже довгий час цей мальовничий український край перебуває під певним контролем та впливом родини народного депутата, колишнього губернатора Віктора Балоги. Місцеві мешканці взагалі прямо кажуть - Балога тут контролює все. Тож ми навіть не дуже здивувались, коли знайшли слід Віктора Балоги та його оточення у історії про реконструкцію ужгородської національної історичної памятки Совине гніздо. На її відновлення гроші дала Європа - але за три роки нічого не зроблено, більше того, за єврогрант воюють у судах місцеві сумнівні структури. Олена Логінова вирушила в Угород, щоб розібратись в ситуації на місці.

  • Зображення 16x9

    Олександр Чорновалов

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2015 року. Журналіст-розслідувач телевізійної програми «Схеми. Корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Першого суспільного). Маю економічну освіту. З 2005 по 2014 рік працював в щотижневій газеті «Комерсант-Україна», пройшов шлях від журналіста до редактора відділу. Призер і номінант багаточисленних журналістських конкурсів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG