Доступність посилання

ТОП новини

Українські олігархи. Рік після Революції («СХЕМИ» | ВИПУСК №36)


Також у випуску: Життя біля реактора від друзів президента

Олігархи України: Вища Ліга. Хто наступний?

Останній тиждень приніс Україні спражній політичний землетрус. Хто б міг подумати, що у відставку піде голова Дніпропетровської області, олігарх Ігор Коломойський? Втім, брутальна поведінка олігарха стосовно незалежних медіа та відверта демонстрація своєї готовності переступати будь-яку межу заради приватних інтересів прискорили ухвалення нелегкого рішення. Тепер чинна влада має довести, що це була не спецоперація проти одного конкретного олігарха, а початок рішучих дій щодо виконання однієї з вимог Майдану – повалення олігархічного режиму в Україні. Наш спеціальний матеріал від Олександра Чорновалова.

Життя біля реактора від друзів президента

Київ, Голосіївський район. У санітарній зоні дослідного ядерного реактора, порушуючи усі норми, невпинно зводять житловий комплекс – «Панорамне містечко». Замовник будівництва – фірма «Техенерго», єдиний власник якої – фонд «ВІК», прямим засновником якого є народний депутат з президентської фракції Ігор Кононенко, бізнес-партнер Порошенка. При цьому, покупців квартрир не попереджають про радіаційну небезпеку, говорячи, що реактор давно не працює, хоча це не так. Розслідування Анастасії Іванцової.

  • Зображення 16x9

    Олександр Чорновалов

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2015 року. Журналіст-розслідувач телевізійної програми «Схеми. Корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Першого суспільного). Маю економічну освіту. З 2005 по 2014 рік працював в щотижневій газеті «Комерсант-Україна», пройшов шлях від журналіста до редактора відділу. Призер і номінант багаточисленних журналістських конкурсів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG