Доступність посилання

ТОП новини

Спільний бізнес чиновника та олігарха («СХЕМИ» | ВИПУСК №38)


Також у випуску: Будівельна мафія

Обличчя влади: Ігор Діденко

Ігор Діденко багато років віддав роботі на державних посадах в нафтогазовому комплексі. Після революції він отримав крісло заступника міністра енергетики та вугільної промисловості.

Ми звернули увагу на те, що протягом різних періодів саме його дії на держслужбі часто були вирішальними, коли група «Приват» на чолі з Ігорем Коломойським одне за одним брала під контроль цілу низку стратегічних державних підприємств.

Ми довго шукали цьому логічне пояснення. І, схоже, знайшли. Чиновника Ігоря Діденка з олігархом Ігорем Коломойським пов’язують не тільки дружні стосунки, але й спільний бізнес. Олігархічно-владні хитросплетіння розслідував Олександр Чорновалов.


Будівельна мафія

У Києві масово незаконно зводять цілі житлові комплекси. Впритул до сусідніх будинків, нависаючи над залізною дорогою, на болотистому схилі, у небезпечній близькості до ядерного реактора і навіть вмуровуючи в стіну вуличні ліхтарі.

Уході нашого розслідування ми виявили, що більшість незаконних забудов тісно пов”язані між собою, і об’єднані в одну орбіту «Укогруп». Ані будівельні інспекції, ані правоохоронці не можуть впоратися із такими порушниками.

Виходить, у Києві орудує справжня будівельна мафія. Хто ж за цим стоїть? Раніше її як з’ясували в СБУ - покривав сам колишній генпрокурор Віктор Пшонка. Невже після революції вона отримала нових покровителів, адже незаконний бізнес продовжується?

Нам вже вдалося з’ясувати, що нині послугами цих забудовників користується близьке оточення українського президента. Розслідування Анастасії Іванцової.

  • Зображення 16x9

    Олександр Чорновалов

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2015 року. Журналіст-розслідувач телевізійної програми «Схеми. Корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Першого суспільного). Маю економічну освіту. З 2005 по 2014 рік працював в щотижневій газеті «Комерсант-Україна», пройшов шлях від журналіста до редактора відділу. Призер і номінант багаточисленних журналістських конкурсів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG