Доступність посилання

ТОП новини

Львів: людей дістають з-під завалів. Вибухи в Макіївці, Дебальцевому, Волновасі


  • Російські сили знову запустили ракети по українських містах цієї ночі. У Львові є влучання в житловий будинок, об'єкт інфраструктури, пошкоджені гуртожитки. Є загиблі, з-під завалів досі дістають людей. Місцева влада назвала цей обстріл наймасштабнішим з початку повномасштабного вторгнення.
  • Російські сили в Бахмуті потрапили в пастку. Принаймні так кажуть в українському Міноборони. Бої йдуть за населений пункт Кліщіївка що на півдні від Бахмуту. Напередодні російські блогери вже написали про взяття села Збройними силами України, хоча самі військові цього не підтверджують. Як ситуація змінилася за ніч – говоримо з військовим з-під Бахмуту.
  • В окупованій з 2014 року Макіївці знову вибухи. Палає нафтобаза. Напередодні в телеграм-каналах з'явилося відео, на якому видно ураження складу боєприпасів – журналісти Радіо Свобода Донбас Реалії ідентифікували це місце. Окрім того, вибухи лунали в окупованому Дебальцевому та Волновасі. Тим часом США вже цього тижня можуть ухвалити рішення про передачу Україні касетних боєприпасів. Як це посилить українські сили?
  • Непублічний візит став публічним. Президент України Володимир Зеленський сьогодні може відвідати Болгарію. Підготовку до нього підтвердив міністр оборони країни, і сподівається що витік інформації цьому не завадить. У чому важливість співпраці України та Болгарії? Як змінилися стосунки країн за останній час? Яку військову допомогу можуть надати в результаті цього візиту?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG