Доступність посилання

ТОП новини

У Києві стартував фестиваль «Протасів Яр» пам'яті Романа Ратушного


У Києві стартував фестиваль «Протасів Яр» пам'яті Романа Ратушного
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

27 травня 2023 року в Києві розпочався дводенний фестиваль «Протасів Яр» памʼяті полеглого на війні громадського активіста Романа Ратушного, який загинув 9 червня 2022 року в бою під Ізюмом. Фестиваль загалом має тривати аж до вересня – проходитиме кожні два тижні у вихідні.

Роман Ратушний з перших днів повномасштабної війни добровольцем пішов до лав ЗСУ. Створив підрозділ ТРО «Протасів Яр». Згодом долучився до 93-ї бригади «Холодний яр», з якою захищав Сумщину.

Фестиваль організували близькі та знайомі Романа, також громадська організація «Захистимо Протасів Яр», яку він очолював. Основною метою фестивалю є об’єднання. Роман Ратушний зміг об'єднати людей, які намагалися завадити забудовникам будувати на зелених насадженнях Протасового Яру споруди. І нині організатори нагадують: разом можна здолати спільного ворога та побудувати нову країну.
Фестиваль має тривати аж до вересня – проходитиме кожні два тижні вихідними, зазначили організатори. Протягом цього періоду запланована низка заходів, різноманітні локації, проведення дискусійних панелей з волонтерами, активістами та журналістами. Також проведуть поетичні читання, лекції, створять мурал.

Вхід на фестиваль вільний, охочі можуть робити донати. Всі зібрані кошти підуть на потреби Збройних сил України.
XS
SM
MD
LG